Την Πέμπτη 5 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α3 του σχολείου μας

είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα! Σε σύνδεση με τη Νεοελληνική Γλώσσα, στο πλαίσιο της οποίας είχαν ήδη μελετήσει κείμενα για το περιβάλλον και την προστασία του, συνεργάστηκαν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση, οι υπεύθυνοι του κέντρου αρχικά μίλησαν για τα τεράστια ποσά ενέργειας που χάνονται από τα «χρήσιμα – άχρηστα», τα οποία πετάμε στους σκουπιδότοπους και εξήγησαν πού καταλήγουν τα κάθε λογής απορρίμματα, πώς τα διαχειρίζεται η πολιτεία και ποια είναι η τύχη τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθως μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο στην περιοχή μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και τα ενημέρωσαν για τους τρόπους περιορισμού παραγωγής απορριμμάτων.

Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες τα παιδιά κατανόησαν το τεράστιο αυτό πρόβλημα και πρότειναν λύσεις, ώστε όλοι να γίνουμε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες στο θέμα του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την ενδιαφέρουσα αυτή εμπειρία!!